to top

Wat Aantrekken Op Een Coctail Dance Party?

Een Coctail Dance Party

Krijg je een uitnodiging voor een cocktail dance party in de bus dan mag je je verwachten aan een fancy avond. Cocktail dance parties stralen luxe uit. Denk aan een lounge bar, een feestje op een dakterras in de stad of een andere chique setting. Cocktail is chic maar toch informeel. Er is geen ceremonie maar er hangt ook geen discotheeksfeer. De meest voorkomende vestimentaire fout die vrouwen maken op een cocktail dance party is dat ze te sexy gekleed zijn. Omdat discotheken ook luxe kunnen uitstralen wordt vaak de vergissing gemaakt dat ze dezelfde kledingkeuze vereisen. Dat is helemaal niet het geval. Om niet uit de toon te vallen op jouw cocktail dance party leggen we hier uit wat de juiste dresscode is.

Een beetje bloot mag, te veel is ordinair

De ongeschreven regel op elke cocktailparty is dat je er sexy mag uitzien maar niet ordinair. De sfeer is veel minder formeel dan bijvoorbeeld op een trouwfeest of een gala-avond maar wel formeler dan in een dancing. Cocktailparties vragen aangepaste jurken. Die heten cocktailjurken. Cocktailjurken reiken tot net onder de knie of net boven de knie. Zeker niet korter. Dat hou je voor de discotheek. Je mag wat bloot laten zien maar maak een keuze. Ofwel pak je uit met je benen, ofwel met de decolleté, niet met beiden tegelijkertijd. Als het koud is mag je gerust panty’s dragen. Zorg dat men je bh-bandjes niet ziet, ook dat is te ordinair voor een cocktailparty.

Combineer met dansschoenen

Op een cocktail dance party is het uiteraard de bedoeling dat er flink gedanst wordt. Draag dan ook dansschoenen bij de cocktailjurk. Hoge hakken en stiletto’s zijn een perfecte match maar dansen toch niet zo lekker. Ga je om te dansen, kies dan voor een paar pumps of zeer nette ballerina’s. Die zijn zeker zo aanvaardbaar en je zal je er veel comfortabeler in voelen. Eventueel kan je ballerina’s meepakken en als je voeten pijn beginnen te doen op de hakken, even van schoenen wisselen.

De sneakers laat je beter in je kast, hoe mooi ze ook zijn. Sneakers zijn echt not done op eendert welke cocktailparty.

Maak het af met accessoires

Bling bling is zeker toegestaan op een cocktail dance party maar let op dat je er niet mee overdrijft. Beter kies je één opvallend accessoire en hou je de rest eenvoudiger. Een glittercluch is bijvoorbeeld heel mooi bij een eenvoudige rode of zwarte cocktailjurk. Draag er dan geen te grote of opvallende juwelen bij.

Cocktail voor hem

Mag je partner ook mee? Voor mannen is cocktail een makkelijke. Zij dragen meestal een zwart pak of een kostuumbroek met een hemd. Het hemd mag gerust wat kleur hebben. Ook prints en zelfs glitter zijn toegelaten. Zorg ervoor dat zijn schoenen net zijn, ook voor hem zijn sneakers niet toegelaten. Als accessoire kan hij uitpakken met een mooi horloge.

Is het echt warm buiten, kan de man kiezen voor een lichtere stof, zoals linnen. Al is het wel niet de bedoeling dat het casual wordt.

Lyle V. Hensley

Leave a Comment

Riley Dixon Jersey